Jak probudit své úspěšné podnikatelské já?

Vypadá to jednoduše, ale jednoduché to není, jak nastavit sebe sama pro úspěch?

Otužování & sport, jsou to byznys kamarádi?

Pomůže nám sport, chlad a celkově drsný režim k probuzení a nastavení vítězných šablon pro podnikání a dlouhodobý úspěch?

Za dobu co podnikám, jsem se postupně naučil rozlišovat mezi:

  1. Lidmi s chutí podnikat, s desítkami skvělých nápadů, obvykle však jen ve verbální rovině

  2. Lidmi s chutí podnikat, kteří jsou reálné podnikání ochotni absolvovat a následně své nápady uvést v život

První skupina jsou snílci. Mluví hodiny o možnostech, příležitostech, reziduálních příjmech, odchodech do penze ve 40 letech, stáří bez práce apod.

Druhá skupina méně mluví, více koná, hledá cesty a usilovnou prací se posouvá k úspěchu. Někdy přijde úspěch dříve, někdy později a někdy nepřijde vůbec. Popravdě, někdy to není zas tak jednoduché. Důležitou roli hraje i čas tj. jak dlouho vydržíme, jak dlouho jsme ochotni hledat, učit se a překonávat překážky.

Na druhou stranu, pokud máme dostatečnou vnitřní motivaci, adekvátní výdrž a sny o výsledcích z podnikání doplníme reálnou akcí, dříve nebo později to trefíme, otevře se nám "nový vesmír" a podnikání adoptujeme jako atraktivní styl života, bez ohledu na to, zda vyděláváme statisíce nebo miliardy, je to styl, který nás baví a naplňuje.

Jak ale zařídit úspěch?

Pracuji od nevidím do nevidím, vše dělám na první pohled správně, ale žádný mega úspěch se nedostavuje..

Je potřeba v plné kráse, probudit své podnikatelské já, pak se nám - s mírnou nadsázkou - může otevřít vesmír a jsme na cestě k úspěchu!

Abychom své podnikatelské já mohli probudit, je potřeba mít v synergii určitý mix vlastností, dovedností, kvalitní know-how, silné odhodlání, vnitřní motivaci a především "býčí výdrž", ta nám pomůže si tzv. počkat na úspěch. Někdy je to kratší cesta, někdy delší.

Zažil jsem to mnohokrát, u kolegů, kteří s podnikáním začínali. Nějakou dobu se, více méně, nic převratného nedělo, výsledky byly průměrné, někdy nadprůměrné, společným prvkem však byla velmi usilování práce a pak...

A pak se to stalo, otevřel se jim vesmír!

Brutální uvědomění a neuvěřitelná akcelerace. Najednou, jako by vše šlo tak nějak samo, nic nebyl problém, dařilo se vše, na co se sáhlo, neskutečný "hajp" & byznys progres!

Ale, ať jen nepěju "ódy na úspěch", některým kolegům se to takhle nepodařilo a přesto, že jsou - co do schopností - vysoce nadprůměrní, výsledkově zůstali v průměru, někdy nadprůměru, mega úspěch však nepřišel.

Hraje tu roli čas

Každý máme jinou rezistenci "jak dlouho vydržíme čekat na úspěch" Někdo vydrží déle, někdo vzdá těsně před cílem. Dopředu nikdy přesně nevíme, kdy opravdový a velký úspěch přijde, byť určitou predikci můžeme mít.

Je tedy dobré, jít úspěchu naproti! Jak na to?

Zde se mi osvědčilo, nastavit sám sobě velmi tvrdý režim, který mi pomůže nastavit novou šablonu myšlení, kde postupně přetavím smýšlení u věcí "do kterých se mi nechce" na věci "na které se těším a s kterými nemám problém.

Číslo 1 je u mě sport a otužování.

Nemyslím však sport relaxační, ani světové rekordy. Mám na mysli sport/aktivitu, kde pravidelně překonáváme sami sebe. K tomu nám postačí i "obyčejné běhání", ovšem na pravidelné bázi, optimálně brzy ráno a optimálně, když běhání nemáme rádi!

V podstatě se dá říci, čím se nám více nechce, tím větší efekt, při překonávání sama sebe, dosáhneme.

Sport i otužování, mají totiž jednu skvělou vlastnost (kromě mnoha dalších), která podporuje naše nastavení pro byznys. Pokud nedodržujeme pravidelnost a na čas s aktivitou přestaneme, začínáme znovu od začátku a obvykle to hodně bolí. Naopak, pokud jsme vytrvalí a překonáváme hranice svého já, analogicky se nám tento pocit a nastavení, přenáší do byznysu a ve finále do všech složek života, začíná se nám pomalu měnit myšlení!

Zde se mi osvědčilo, nastavit sám sobě velmi tvrdý režim, který mi pomůže nastavit novou šablonu myšlení, kde postupně přetavím smýšlení u věcí "do kterých se mi nechce" na věci "na které se těším a s kterými nemám problém

A jakou roli v tom má otužování?

Otužování je pro mě - pakliže pominu neuvěřitelnou spoustu zdravotních, hormonálních a jiných benefitů - něco jako "urychlovač". Je to - bez nadsázky - doslova kouzlo, které vás - jako boost - vystřelí vpřed!

Ano, je to velmi slušný diskomfort, ale o tom to je, podnikání je o překračování svých limitů, o to především těch, které si vytváříme my sami!

Otužování a sport nás doslova zocelí, pomůže nám urychlit celý proces a následně otevřít nový vesmír.

Probudíme naše úspěšné podnikatelské já!


Další krátké, stručné, ihned uchopitelné obchodní tipy, triky, hacky, ostřílené praxí, najdete v audio podobě v podcastu ==> HACKNI BYZNYS

Podcasty

V podcastech najdete krátké, stručné, ihned uchopitelné obchodní tipy, triky, hacky, ostřílené praxí, z širokého spektra procesů podnikání, řízení firem, týmů, sebe sama, výkonu, rovnováhy a mnohé další…

Komentáře

Další články do emailu?

Nebojte se, žádný spam, sám to nemám rád.

Facebooková stránka